Heijbelmodellen med garanti

Jag får ibland samtal från besvikna organisationer som anlitat konsulter som sagt sig kunna storytelling. Besvikelsen har bestått i att det blev mycket prat och allmän narrativ teori eller skådespeleri om hur man berättar – men inget eget fungerande skördearbete och verkstad kring det egna varumärket. Organisationen ville ju hitta sina egna berättelser…

Jag hjälper då upp dem på banan och in i praktiken med min workshopmodell. Storytelling / storylistening i och om organisationer är förstås meningslös om man inte har klart för sig hur man ska hitta de unika berättelserna och hur man sen ska sätta kulturkapitalet i arbete. Det är sådant jag förstås alltid diskuterar i förmöten inför ett uppdrag.

Jag kan helt garantera att storytelling enligt Heijbelmodellen ger stories redan på en enda seminariedag. Och vill man kan flera av dem vara filmade och klara för visning samma kväll.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *