Bill och Bill och Bill…

Sweco Eurofutures har sammanställt material om Svealandskommunernas framtid, Regionkommun Svealand. Texterna handlar om regional identitet och om tankar som finns att försöka bilda en regionkommun. Bland texterna återges bland annat en berättelsereflektion från Seattle. Berättelsen om The two Bills


Bill nummer 1 hette Bill Boeing som kom till Seattle som skogshuggare på 20-talet. På fritiden började han bygga flygplan i trä. Hobbyverksamheten växte till ett företag som blev världskänt för sina passagerarflygplan. Idag omsätter företaget mer än 50 miljarder.
Bill nummer 2 heter Bill Gates. Tillsammans med några kamrater startade han Microsoft Corporation i södra USA 1975. Några år senare ringde hans mamma och övertalade Bill att flytta hem till vackra Seattle med sitt lilla bolag. Idag styrs hela Microsoft från huvudkontoret i Seattle. Och vad företaget har betytt för regionen är lätt att räkna ut…
Bill nummer 3. Den givna utmaningen för Seattle är nu att ställa sig frågan: ”Who will be our next Bill?”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *