Börja med slutet!

Jag var för några dagar sedan inbjuden till Warszawa som storytellerpropagandist och kanske rent av provaktör när polska regeringen stod som värd för Östersjöseminarier under rubriken Positiv Change in the Baltic Sea Region. Representanter för de 8 länderna kring Östersjön rapporterade om olika projekt och insatser.

Jag sa till de församlade att de måste befolka sina presentationer och visa att de känner något inför det de gör. Utan berättelser finns man nämligen inte.

Det som slog mig när rader av EU-byråkrater hade högläsning från sina Power Points är att det enda begripliga de säger ofta kommer i samband med de sista power-point-bilderna. Alltså vad det egentligen var de ville säga efter inledning, bakgrund, artigheter, siffror, förkortningar och formalia.

Detta fick mig att ge dem rådet: Börja med slutet!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *