Din vision bygger organisation

När jag häromdagen, än en gång, gästföreläste på Berghs School of Communication i Stockholm ingick i uppdraget att ge de vuxna yrkesverksamma kvällsstudenterna en uppgift att lämna in.

Jag talade förstås som vanligt om storytellingverktyget inom content, rekrytering, sälj etcetera och hamnade i min vanliga varning att se upp så man inte ser storytelling som historieskrivning utan mer som ett sätt att använda storytellingperspektivet för att utveckla organisationer och bygga framtid.

För att ordentligt sätta detta i kursdeltagarnas minnen gav jag dem uppgiften att leverera en berättelse där de år 2020 är en del av sin nuvarande organisation som då är mer utvecklad än den är idag. En visionsberättelse kopplad till både den egna utvecklingen och organisationens utveckling alltså.

Detta är ett av många knep att berätta sig in i framtiden.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *