Först kultur sen kvalitet

Jag känner en man som blev erbjuden jobbet som kvalitetschef på ett stort internationellt företag. Han var glad att han blivit tillfrågad och var klart intresserad av jobbet. Men ett krav hade han och det tog han med sig in i jobbet som han sen tackade ja till:

– På visitkortet ska det stå kulturchef. Inte kvalitetschef. För först kommer en tydlig kultur och det leder i sin tur till kvalitet.

Dessa tankegångar har jag alltid gillat och de bekräftar också hela min mission. Storytellng in and about organizations är nämligen kulturarbete. Kulturen synliggörs av de sanna berättelser som visar den. Befolkade berättelser som visar verkliga värderingar, kompetens och mervärden och som visar meningen med verksamheten och dess varor och tjänster. Vittnesbörd om detta är kulturuttryck.

Så fram för fler kulturchefer i arbetslivet. Berättelserna är ett kulturkapital som bör sättas i arbete.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *