Bästa storyn vinner slaget om framtiden!

Människan har alltid berättat för att förstå var hon kommer ifrån, var hon befinner sig och vart hon är på väg. Det gäller såväl indianerna i Amazonas, som nomaderna på Afrikas horn och bondebefolkningen under 1800-talet vid Siljan i Dalarna.

Men det gäller lika klart idag Volvoiterna på Volvo och Ikeanerna på Ikea. Stora Ensofolket på pappersbruken och förskoleflocken på förskolan Blåsippan. Utan berättelser finns de inte.

Genom att samla, bygga och använda sanna händelsebaserade berättelser kan organisationer och företag ha lättare att rekrytera, dela erfarenheter, sälja och använda berättelsen som kulturkapital för att bygga en stark företagskultur. Berättelser kan göra framtiden synlig och möjlig och hjälpa oss att bära en gemensam målbild i triben.

För mig är detta sanningar som varje seriös verksamhet bör förhålla sig till. Bästa storyn vinner, påstår jag helt frankt.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *