Kvinnor som driver företag

Jag har i omgångar haft uppdraget av Tillväxtverket att arbeta med Storytelling för det så kallade Ambassadörsnätverket ( ambassadorer.se ). Jag har träffat över 500 kvinnor som engagerat sig i nätverket och jag har skördat berättelser om dem. Det var Maud Olofsson som möjliggjorde detta entreprenörsnätverk som vill stimulera kvinnor att starta företag. Det är nämligen bara knappt tre av tio företagare som är kvinnor. Maud Olofsson anser att det där borde finnas en potential att få fler kvinnor att satsa på företagande och att det därför behövs kvinnor som entreprenörsförebilder.

Konsten är att finna och skörda de händelsebaserade berättelserna. Vad var det som hände, frågade jag bland annat Camilla Aspelin. Då svarade hon så här:

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *