Hej då Boxer-Robert!

Jag hörde för några år sedan talas om att Ingvar Kamprad skulle besöka ett Ikeavaruhus i Usa. En medarbetare på det nyöppnade varuhuset fick frågan om han inte kunde hämta Kamprad med sin egen bil eftersom flygbuss saknades och limousine och taxi inte passade företagskulturen.
– Vad finns han? var den spontana kommentaren från medarbetaren som inte trodde att Kamprad fanns på riktigt.
I Usa finns ju en starkare tradition än här när det gäller dessa påhittade figurer. Ica hade faktiskt redan på 40-talet en figur som hette Icander. Hans fru hette MonICA. Sen har vi förstås fortfarande reklamsagans Ica-Stig som levererar humorsketcher sen 2001. Ica-Stig har dessutom gjort en del intressanta utvikningar som när han fick samvetskval på vanlig nyhetsplats i samband med köttfärsskandalen 2007.
Nu är det Boxer-Robert som är på tapeten. Han har hängt med sen år 2000 men nu är det över. Jag vet att Boxer har försökt släcka honom tidigare men det gick inte eftersom hans person och hans jämtländska dialekt ansågs ha satt sig för djupt hos svenska folket.
Men nu är det i alla fall över när Abby Norms figur som fick rösten från Urban Frånberg slutligen lämnar in – som det verkar.
Mot dessa figurer ställer Corporate Storytellers verkliga människor med berättelser från verkligheten. Inte bättre, inte sämre – men olika.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *