Vem äger berättelsen

När jag en gång startade Journalistgruppen och arbetade som journalistlärare på Journalisthögskolan i Stockholm så var det självklart att journalistskrået hade snudd på monopol när det gällde berättelsen om samhället och arbetslivet.
Sen kom pr-byråerna och tog allt mer plats medan mediehusen hade svårt att finna sig i webbrevolution och sviktande försäljning av papperstidningarna.
Sen kom hela den sociala-webb-revolutionen med miljontals bloggar och som grädde på moset börjar också organisationerna nu själva att lyssna, skörda och sätta sin egen företagsfolkore i arbete. Då talar vi om Corporate Storytelling.
Tänk strategiskt och tala sanning så har organisationsberättelsen allt större möjlighet att göra sig hörd.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *