StorySharing

När man berättar en målande berättelse för någon så är det som att bjuda in till en delad upplevelse. I den mening är storytelling en form av dialog. Ju mer du kan måla upp berättelsen och gulla med kärnan desto mer kan du dela den med den som lyssnar. När berättelsen har lämnat din mun och delats med någon annan så får du ofta en tillbaks.
Detta betyder inte att ni behöver tycka samma och ha samma åsikt. Bara att ni sett något hända som ni kan relatera till. Detta kan kallas StorySharing.
Berättar jag om ett konferensrum så plockar du upp ett sådant ur ditt associationsarkiv. Placerar jag, i berättelsen, en kanna vatten och några glas på bordet så dukar också du bordet i dina tankar. Vi delar scen och låter sedan händelsen som bär berättelsen komma.
Vi får en dialog, en berättelse som byggs i vårt delade associationsrum.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *