Närmare 80 i Göteborg

I dag höll jag först en föreläsning hos PR-byrån Plyhm och sedan en efter kontorstid hos Stendahls kommunikationsbyrå i Göteborg. Det var en bred grupp människor som kom alltifrån universitet, kommuner, region, Volvo Cars och Volvo Trucks. Sen var det från butiker, konsultbyråer, museer, teatrar och olika former av inkubator- och innovationsorganisationer.
Alla har de berättelser. Alla kan de söka, finna och skörda dessa. Det var vad jag sa och det var vad vi diskuterade i slutfaserna av mina föreläsningar. När jag kommer så här och träffar breda grupper inser jag att vi bara är i början. Jag tror att det om några år kommer att finnas kulturchefer och kulturansvariga i alla företag och organisationer. De kommer att ha ansvar för att ta vara på kulturkapitalet i form av organisationens berättelser och se till att de blir använda i organisationsutveckling, rekrytering, sälj och ledarskap.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *