155.312 lyssningar

Många väntar i olika köpcentra när deras anhöriga är inne och shoppar. Då kan det vara skönt att slå sig ned och titta. Och kanske lyssna.
I Nacka och Sickla köpkvarter monterade vi storyduschar för några år sedan. Det handlar om speciella riktade högtalare ( likt en ficklampa i mörkret ) som laddades med berättelser om platsen.
Den som ville höra en Sicklaberättelse satte i en stol placerad i köpgallerian, tryckte på knappen och hörde mig berätta om gruvan under, om roddarmadammer om den nya gymnasieskolan med mera.
Efter 22 månader hade lyssnarna tryckt 155.312 gånger och därmed sagt Ja tack till att kliva in i ljudstrålen och lyssna på Sicklastories. Massor av frivilliga och potentiella ambassadörer trädde med andra ord fram.
Det riktade ljudet fungerar så att den som inte befinner sig i själva ljudduschen hör inget. Ingen allmän nedsmutsning av luftrummet alltså utan helt enkelt ett frivilligt val att lyssna.
Vi, Lexter och Storytellers Heijbel & Co, samarbetade med fastighetsägaren Atrium Ljungberg AB som ville ladda platsen där Sickla köpkvarter växer fram med väl valda place-branding-stories.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *