Det internationella folkhemmet

Volvos reklamfilm Made by people är en berättelse som bygger visioner och självkänsla. Som Aftonbladets fristående kolumnist Katrine Marçal undrade på ledarsidan för en tid sedan varför inte socialdemokratin kan få ihop en berättelse på 3-4 minuter som Volvo med sin reklambyrå lyckas berätta om dagens Sverige. Sammanhållning, stolthet.

I grund och botten, skriver Marçal, adresserar Volvos film som skapats av Forsman & Bodenfors både motsättningar och vägen förbi dem. I kontrast till S-ledningen undanglidande svar efter de dåliga opinionssiffrorna. Politiken behöver förstås bättre berättelser och de bästa berättelserna vinner då slaget om framtiden.

Den här gången har man satt de egna medarbetarna i centrum. De egna kulturbärarna. Inte en kändis är med.

Här är filmen:

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *