Det berättande Ikea

Jag har under alla mina storytellingår fascinerats av Det berättande Ikea. Dels har vi Kampradberättelserna som tillhör modern svensk folklore och dessutom har vi berättelserna om bemötande och om hur en ikean är och agerar. Jag har själv vid några tillfällen varit rådgivare i dessa sammanhang och jag återberättar gärna Ikeaberättelser under min föreläsningar.

Jag kommer ihåg, när jag hade uppdrag hos Svenska institutet, att Ikea ofta utgjorde ett starkt och dominerande inslag i det svenska varumärket internationellt oavsett vad institutet ville presentera för exempelvis internationella media.

Nu har Sara Kristofferssons bok ”Design by Ikea”, enligt Lotta Jonsons recension i DN, givit sig på en del myter apropå Ikea.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *