Det handlar om vad man berättar – inte hur!

Jag får ibland samtal från besvikna företagsmänniskor som anlitat olika konsulter som sagt sig kunna storytelling. Besvikelsen har bestått i att det blev mycket prat om retorik och framförandeteknik men ingen reflektion om organisationens egna stories. Det har ofta blivit mycket om hur man ska stå eller gå eller andas.
Vad är detta?
De ville ju egentligen bara hitta sina egna organisationsberättelser. Jag hjälper dem då upp på banan och in i praktiken med min workshopmodell. Storytelling / storylistening i och om organisationer är förstås meningslöst om man inte har sina egna berättelser och om man inte har klart för sig hur man ska hitta dessa berättelser.
Det är det det handlar om, tycker jag.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *