Högskoleutbildning i berättarkonst

I mitt arbete som muntligt berättande Corporate Storyteller sen drygt 10 år har jag alltid ett starkt fokus på VAD man berättar snarare än HUR man berättar. Jag upprepar hela tiden, när det gäller arbetslivets berättelser på 2010-talet, att du kan berätta hur du vill, det viktiga är att det du säger är sant och att du tror på det du säger. Det är vad företag och organisationer behöver.
Ibland får jag just ändå HUR-frågan. Någon vill veta hur man blir en bra berättare? Då kan denna berättarutbildning vara intressant. I samarbete med Högskolan på Gotland och Högskolecentrum Ljungby ger Sagomuséet kursen Muntligt berättande i teori och praktik. Kursen omfattar 15 poäng och ges på halvfart under vårterminen 2012. Ett antal träffar läggs in i övrigt är det en distansutbildning.
Det finns många namnkunniga lärare från berättarrörelsen. Professor Ulf Palmenfelt är välkänd berättare och författare till ett stort antal böcker med sagor och sägner för både barn och vuxna. Per Gustavsson från Sagomuéet tar sin utgångspunkt i folkdiktens sagor och berättelser, Christina Claesson leder arbetet i hur man skapar nya egna berättelser och Svend-Erik Engh tar upp mötet mellan berättare och lyssnare. Röstpedagog Ingvild Handagard fokuserar på rösten som redskap .

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *