Får alla berätta?

När jag en gång var med och startade Journalistgruppen ( nuv JG Commmunications ) och arbetade som journalistlärare på Journalisthögskolan i Stockholm så var det självklart att journalistskrået hade snudd på monopol när det gällde berättelsen om samhället och arbetslivet.
Sen kom pr-byråerna och tog allt mer plats medan mediehusen först hade svårt att finna sig i webbrevolution och sviktande försäljning av papperstidningarna.

Sen kom hela den sociala-webb-revolutionen med miljontals bloggar, twitter, Instagram etc och som grädde på moset började också organisationerna nu själva att lyssna, skörda och sätta sin egen företagsfolkore i arbete.

Då talar vi om Corporate Storytelling.

Tänk strategiskt och tala sanning så har organisationsberättelsen allt större möjlighet att göra sig hörd.

Det är klart att alla får berätta.

%d bloggare gillar detta: