Lägg pusslet av berättelser

Låt dem som har en relation till er verksamhet berätta.

När jag är inbjuden till ett företag eller en organisation för att söka och skörda berättelser passa jag ofta på att leta efter medarbetarnas egna personliga berättelser visavi organisationen – eller förstås kundernas, brukarnas, klienternas – beroende på upplägget. Jag ser individen som en pusselbit i det samlade varumärket som ska odlas och befolkas med händelser.

• Varför är du här?
• Varför anlitar du just oss?
• Vad kommer du aldrig att glömma?
• Vad var det som gjorde att du sökte dig till denna del av arbetslivet?

Jag lovar att det finns många sådana personliga berättelser om händelser som kan lära organisationen och göra nytta i rekrytering, ledarskap, sälj och marknadsföring. Jag menar alltså inte vanliga små puttenuttiga personporträtt om en medarbetare som har två barn och tycker om att segla på fritiden.

Nej, det ska vara andekdotiska berättelser om enskilda händelser som haft betydelse för en människa kopplade till detta specifika varumärke. Magiska ögonblick som lägger pusslet.

%d bloggare gillar detta: