Du ska leva berättelsen

När man talar om Storytelling i och om organisationer så kan det låta som att man ska berätta. Prata. Det är också en del av det hela. Men det krävs en lyssnare för att bli en berättare. Och talar man om värderingar så ska det inte bara vara munväder.
Corporate Storytelling är betydligt mer sammansatt än fraser. Ofta har man berättelser som man påstår ska spegla värderingar och kultur. Det är bra. Men det viktigaste är att medarbetare, kanske framförallt ledare, lever berättelsen. Då blir det på riktigt.
Då kan faktiskt den gamle socialdemokratiske statsministern Ingvar Carlsson, som tog över efter Palmemordet, få vara en klok guru när han säger i sin nyligen publicerade bok:
”Människor upptäcker snabbt klyftor mellan politikers ord och handling. Du kan hålla lysande tal och föra fram inspirerande visioner men om du inte lever som du lär kommer förtroendet för dig att svikta.”
Här är dessutom en story från Volvo som exemplifierar The Volvo Way! Se den

%d bloggare gillar detta: