Gå inte vilse i museet

Jag är intresserad av historia. Detta intresse ledde bland annat till studier i etnologi och socialantropologi när jag var ung. Och jag skrev några biografier över historiska personer. Men! Som Corporate Storyteller påminner jag också om nuet och om vad som ska komma, det vill säga framtiden.
Jag hade i går seminarium, workshop och skördefest i Dellenbygdens hjärta, Delsbo. En bygd där statare aldrig funnits, där kvinnor hanterade en fäbodkultur som levt ända in i modern tid. Där det finns hälsingegårdar av den typ som på andra håll i Hälsingland finns identifierade som världsarv i dag.
Där finns också en inflyttning av gröna vågare och återvändare och numera också av flyktingar från andra delar av världen.
Bör dessa senare företeelser vara en del av Dellenbygdens storytelling? Det tycker jag. Man väljer förstås sina berättelser för att de passar en bygds strategi men man ska, tycker jag, se upp så man inte går vilse i museet.

%d bloggare gillar detta: