Power Telling

Power Point What´s the Point? Så sa någon som tröttnade på alla högläsningar från bildskärmarna i konferensrummen. Och det kan ju faktiskt kännas ibland som att Power Pointpresentationen blir mer en snitslad bana åt föreläsaren än ett pedogogiskt hjälpmedel som ska underlätta och begripliggöra.
När skaparna av verktyget fick frågan vid Power Points 20-årsjubileum år 2007 så suckade de just över detta och över att högläsningen och förytligandet gjort skada genom åren vilket var sorgligt eftersom verktyget kan och vill så mycket mer.
Själv brukar jag skryta med att mina seminarier är Power Pointfria vilket en del gillar men också en förhållningssätt som kan vara provocerande för dem som har PP som snitslad högläsningstrygghet. Nu är jag inte så dum att jag dömer ut verktyget.
Men en enkel modifiering som underlättar för den föreläsare som vill och vågar flyga kan vara att lägga in en bild och berätta fritt en liten stund eller säga att: Det hände en gång…
Man kan korsa Power Point och Storytelling och få fram något vi kan kalla Power Telling.
Den här bildserien gjorde någon för att visa hur man lustmördar och stelopererar berättelsen om Askungen.

%d bloggare gillar detta: