It takes a listener…

Storytelling är egentligen ett ganska vagt  ord för det jag jobbar med. Det handlar ju i första hand om berättelsen som sådan, berättelsens kraft och dess förmåga att bygga framtid. Men precis som uttrycket, du har två öron och en mun därför borde du lyssna mer än du ropar, så är det så att it takes a listener to be a teller

Det innebär att den som ger sig in i Corporate Storytelling eller Storytelling in and about organizations måste börja med att lyssna. Precis med den utgångspunkten lägger jag upp mina vanligaste workshops enligt Heijbelmodellen som du kan läsa mer om genom att klicka högst upp på Storytellers öppningssida.

Efter den absolut nödvändiga inspirationsföreläsningen, som power-point-fritt och exempelspäckat visar exemplen, så lyssnar vi innan vi berättar.

Det vi då får höra är den första skörden som lägger en första grund i repertoaren.

%d bloggare gillar detta: