Tandläkaren och spegeln

Jag har jobbat en del med att stimulera Lanstinget i Kalmar län att bygga en berättande organisation med vardagsberättande från verksamheten. Jag var med i inledningen och träffade alla chefer i tre omgångar sedan har det rullat på ambitiöst och spännande. Många är filmade som den här där en tandläkare talar om en speciell patient han hade och hur en kurs ändrade deras relation.

Den är möjligen lite lång. Två minuter är ett bra riktmäke. Han anonymiserar både henne och tiden och platsen och bjuder en hel del på sig själv när han driver fram en dramaturgisk höjdpunkt. Detta kommer inte fram sig själv. Man kan inte bara säga har du en ”historia” från ditt jobb,

Man fångar man upp detta via inspirationsföreläsning och workshop följt av coachande av personen. Då kan man få fram en helt oklippt berättelse, direkt i filmen. På en enda dag kan jag lova en skörd av liknande. Det kallas Heijbelmodellen och beskrivs via en länk här ovanför:

%d bloggare gillar detta: