Nyhetsbrev 81:Spegla kulturkapitalet med stories

I dag har jag skickat ut nyhetsbrevet till cirka 4.500 prenumeranter. Vill du också vara med på de kostnadsfria utskicken kan du anmäla dig till matts@storytellers.se så kommer det ett brev i månaden med tankar och reflektioner kring storytelling / storylistening. Vill du läsa det aktuella brevet så klicka dig vidare här under.

Spegla kulturkapitalet med stories

Nyhetsbrev 81

Hej Storytellervän

Detta är det åttiförsta nyhetsbrevet från Storytellers. Som du kanske märker har det fått en ny form. Jag har skaffat ett färdigdesignat formulär som gör att det ska vara lättläst i alla datorer och aven anpassat till dig som vill läsa det i mobilen.

Det är fler uppdateringar på gång. Webbplatsen är redan tekniskt renoverad efter att i snart tio års tid haft den förra formen. En gång var storytellers.se bland de första företagsbloggarna överhuvudtaget men med åren har den ibland kunnat kännas lite otillräcklig rent tekniskt. Det är åtgärdat nu.

Innehållet, det vill säga det passionerade förhållningssättet till storytelling och berättelsens kraft och möjligheter, det ska förstås finnas kvar.

Jag brukar säga att den person som gillar stories och berättarkapital och som tror på den emotionella kommunikationens möjligheter ska trivas på Storytellers.se medan den som tycker det emotionella och icke helt mätbara är flum lika gärna kan avstå.

Storytelling kan skrivas, filmas och berättas muntligt. Bland annat. Det muntliga är förstås basic i människans vara, därför har jag nu Storytellers Podcast på gång. Återkommande korta radioprogram som du kan lyssna på när det passar. På gymmet, i spåret. på cykeln. Vad vet jag.

Jag kommer muntligt och återkommande att berätta om mina synpunkter och erfarenheter inom Corporate Storytelling. Jag kommer precis som alltid att tala direkt till dig som har ett öppet sinne för detta. Det gör jag i samband med nyhetsbreven och kanske ibland även utan nyhetsbreven. Vi kör skarpt i augusti.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Jag ska tala om att berättelser i och om företag och organisationer och deras varor och tjänster och kunder och brukare finns. Att det är kul att lyssna in dessa berättelser och att det är korkat att inte söka, finna och skörda dem.

Jag ska tala om hur den emotionella kommunikationen som siktar på hjärtat och upplevelsen alltid måste vara befolkad och händelsebaserad.

Jag ska, som den gamla socialantropolog jag är, påstå att utan berättelser finns vi inte. Hela mänskligheten vilar på berättelser om var vi kommer ifrån, var vi befinner oss i dag och vart vi är på väg.

Jag ska tipsa om hur vi kan regissera oss och organisera vårt beteende så att vi skapar berättelser och möjliga bilder av framtiden som samtidigt leder oss framåt och ger oss visioner i våra flockar och tribes.

Berättelser lockar nya flockmedlemmar, det vill säga kan i bästa fall underlätta vettig rekrytering för organisationens bästa.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

The only way to do a great work is to love what you do”, sa Steve Jobs. Jag skulle vilja tillägga att ”You also have to tell the world about it”.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Det var allt för denna gång. Snart kör vi podcast. Jag har också kopplat ihop mitt twitterkonto @MrStoryteller med Storytellers.se om du följer mig där kommer det ett tweet när jag uppdaterar något på Storytellers.se

Jag som skrev detta är som alltid Matts Heijbel. Du får nyhetsbrevet för att du bett om det, lämnat ditt visitkort eller för att vi samarbetat. Du är en av cirka 4.500 prenumeranter.

Vill du diskutera eventuella föreläsningar eller seminarier eller workshops och skördefester så hör av dig. En del spänner bågen och vill bygga en berättande organisation. Jag vet hur det kan gå till. Från minsta frukostföreläsning till hela projekt.

På www.storytellers.se finns i överkanten rubriken Story-TV om du klickar på den så finns det några korta filmer.

Vill du inte vara med längre som nyhetsbrevsprenumerant så kan du mejla Nej tack till matts@storytellers.se eller gå via länken här under.

Hej så länge

hälsar

Matts Heijbel

Stockholm / Grödinge

8 juli 2014

%d bloggare gillar detta: