Cirka 100 miljoner gånger om dagen

Cirka 100 miljoner gånger om dagen nämns sannolikt ett varumärke vid namn i Sverige. Ungefär 70 miljoner gånger om dagen försiggår i själva verket varumärkesrelaterade diskussioner i Sverige. Detta enligt en amerikansk undersökning kring word of mouth ( muntliga samtal inte onlinediskussioner ) som jag konverterat matematiskt till svenska förhållanden. Jag räknar då helt enkelt med att vi är ungefär som amerikanarna.
Ska de som arbetar med varumärken reagera på detta? Vara med och försöka lyssna in och påverka snacket genom strategisk storytelling? Självfallet ska man det.
66 procent av de varumärkesrelaterade samtalen är, enligt den amerikanska undersökningen i huvudsak positiva till sin karaktär. Så vill du påverka snacket, lyssna, samla och berätta.
Här är undersökningen.