370 Ica-filmer

Nu har Ica på 10 år producerat 370 filmer med Ica-Stig och Co. Jag är säker på att mina yngsta barn, nu i 20-årsåldern, kommer att handla på Ica i 50 år till, och att de har fått en grundläggande relation till Ica tack vare filmerna.
Denna reklamsaga är inte Corporate Storytelling så som jag talar om det och arbetar med det. Det är en saga, en reklamsåpa som i samarbete med leverantörerna säljer varor. Dessutom visar den förtjänstfullt upp Ica:s CSR-arbete och gör en del spännande insteg i den så kallade verkligheten kring exempelvis köttfärsskandalen för några år sedan.
Jag gillar Ica-sagan men skulle den dra mer åt det jag kallar befolka varumärket med händelser från verkligheten så hade Ica fått börja berätta om verkliga händelser i vardagen i Ica-butikerna.
Det hade kanske också funkat som koncept.

%d bloggare gillar detta: