Storytelling, Storybuilding…

I morgon ska jag träffa Ikea och tala om Customer Storytelling. Det vill säga Storytelling där en kund eller klient berättar något om det varumärke, eller den tjänst eller vara som han eller hon har en relation till. Ett händelsebaserat berättande.
Det har blivit en del varianter på orden på senare år. Storytelling, Storyselling, Storylistening, Storybuilding, Customer Storytelling mfl. Alla dessa begrepp kan behöva och har sina olika definitioner.
Men allt som rymmer ordet Story kräver självfallet att någon har något att berätta. Och Storylistening bygger på den enkla mänskliga grundlag som säger att du måste lyssna för att kunna tala. Två öron och en mun.
I min verksamhet ryms alla dessa varianter under begreppet: Corporate Storytelling i och om företag och organisationer och deras varor och tjänster.