Fullt drag på Norra Latin

I går medverkade jag i i årets upplaga av konferensen Ordens Magi på Norra Latin City Conference Centre i Stockholm. De årliga konferensen kring språket med Posten, Norstedts, Språktidningen och Kairos Future som samarbetspartners hade i år temat Det vinnande och säljande språket
Jag talade förstås om Corporate Storytelling och gav exempel om språkets makt och magi i organisationsberättandet. Andra medverkande, under ledning av Göran Hägg, var Micael Bindefeld, Obamas retoriske medhjälpare Kevin Lampe, Henrik Berggren, ledarskribent som just skrivit en Palmebiografi, Lena Josefsson, kommunikationskonsult och Barbro Hedvall, f d ledarskribent, numera pr-rådgivare.
Jens Lapidus, författare och advokat, Annmari Kastrup och Anna Pettersson, skådespelare, Olle Josephson, professor i nordiska språk, Anna Lena Ringarp från Språket i Sveriges Radio och retorikkonsulten Elaine Bergqvist.
Henrik Olinder kriskommunikatör och retoriker, Eric Ericson författare, Thomas Fürth, forskningsledare, Annika Creutzer, journalist och nationalekonom. Det hela avslutades med att Göran Hägg talade om konsten att sluta sen följde språkmingel med god dryck och härligt tilltugg. En riktigt gottande i språkets olika aspekter.
Cirka 250 personer kom till Norra Latin för att lyssna.