Östgöta Mjölk vann pris

Berättelserna på mjölkpaketen bidrog till att Östgöta Mjölk tillsammans med Ola Lindgren Reklambyrå vann priset som Årets Marknadsförare i Östergötland. De går nu vidare till final vid Tendensdagen i Stockholm i höst. Östgöta Mjölk och reklambyrån vann bl a tack vare… en ytterst professionell och jordnära framtoning. Agdagalan arrangerades av Marknadsföreningen i Östergötland, Marö.
På drygt ett år har Östgöta Mjölk, ett antal gårdar i samverkan, tagit 15 procent av marknaden i Östergötland.
Den här berättelsen läste jag häromdagen på en av mjölkförpackningarna när jag reste genom Östgöta Mjölklandet:


Vi bryr oss om våra kor


Hej! Jag heter Mats (porträtterad) och är kobonde på Kättestad gård, tillsammans med min bror Niklas.
Vi bryr oss om våra kor här på gården. För att vi vill, och för att det är det vi lever av. Alla våra djur är t ex lösgående, året om. Det betyder att de rör sig fritt i stallarna. Och så är det på alla gårdar som ingår i Östgöta Mjölk. Hos oss kan kossorna lägga sig och vila när de vill, eller klia sig på ryggen under kliborsten. Och det gör de ofta, för det tycker de om.
När det är dags för en ko att föda, har vi ordnat en ”BB-avdelning”, så att hon kan få lugn och ro att föda och tid att återhämta sig. Då mår alla bra, kon, kalven och vi.
Mats Jonasson,
Kättestad