Bästa storyn vinner!

Det är en klyscha, men en skön sådan, att Bästa storyn vinner. De varumärken som blir mest vackra och framgångsrika är ofta de vars kunder och medarbetare är bärare av de bästa berättelserna kopplade till varumärket.
Om du vill försöka vara med och påverka berättandet bland intressenter av olika slag så ska du lyssna av och sen sträva efter att skala ned berättelserna. Gör dem korta, enkla och lustfyllda. Då får de vingar. Tala i bilder av händelser. Sätt en scen och befolka den.
Ett vanligt misstag är att man försöker få med för mycket. Fullständighetsdjävulen riskerar att tynga och sänka berättelsen. Ingen vill eller vågar nämligen föra en berättelse vidare om det finns mängder av siffror och fakta att gå vilse i. Man avstår helt enkelt att berätta – för säkerhets skull. Man vill ju inte tappa bort sig och köra i diket.