Chevan ska stå i monter

1983 sålde han sin Chevrolet Camaro för knappt 3000 dollar. Pengarna räddade familjens krog. Sen utvecklade John Schnatter Papa John´s och blev stormrik på kuppen. Men Camaron som han haft i sin ungdom kunde han inte glömma. Han kände att Chevan var vägen till hans framgång. Mycket emotionellt, alltså.
Så han 80-dubblade insatsen och lovade 250.000 dollar ( drygt 1,7 miljoner kronor ) till den som kunde hitta hans gamla Camaro. Och John hittade den. Senaste ägaren, som köpt den för 4.000 dollar, sålde och gjorde en nätt vinst på över 245.000 dollar. John Schnatter fick en känslomässig chock enligt AP och nu ska bilen stå i en monter på huvudkontoret i Louisville.
Storytelling in and about organizations alltså. Och att ha bilen i monter gör det möjligt att storyn kan berättas gång på gång. Det är en alldeles utmärkt idé att samla reliker för att kunna berätta viktiga organisationsberättelser.