120.000 besökare

I natt passerade räknaren här på bloggen storytellers.se 120.000. Jag har alltså haft 120.000 besök sen jag startade storytellerbloggen. När jag för många år sedan började att ta in begreppet Corporate Storytelling, Business Narratives och Storytelling in Organizations från England och Usa var det inte många som förstod vad det handlade om. Nu finns det…


…i högskoleutbildningar här hemma i Sverige också och många använder numera ordet storytelling. Men få arbetar med det i verkligheten efter någon medveten modell. Mycket snack och lite verkstad, helt enkelt. Ibland verkar det vara hipp som happ, hit och dit. Ett ord för vad som helst. Men inte här på storytellers.se.
Det här är en fungerande modell att utveckla organisationer, att befolka varumärket, att förfina marknadsföringen och skärpa rekryteringsprocesser. Det är också ett utmärkt ledarverktyg och ett sätt att rusta sig för snacket på den sociala webben. Allt beroende på hur man vill arbeta med storytelling.
Ett spännande sätt är att hitta visionsberättelsen som gör den tänkta framtiden synlig.
Jag har modeller och metoder som visar hur man söker, skördar och använder. Jag inspirationsföreläser och kan hålla i utbildningar ämnet.
Jag arbetar i kommuner, stora och små företag, myndigheter och med enskilda när de vill skörda sitt berättarkapital och sätta det i arbete i anekdotisk form för att bli framgångsrika.
En typ av frågor som jag får allt oftare är hur berättelser kan ena olika verksamheter som ska samarbeta. Hur ska de kunna enas i en gemensam story under ett projekt eller i samband med fusioner och förvärv?
Det verkar som att andra länder ser att vi kan det här i Sverige. På senare tid har jag kontaktats av människor från bl a Tyskland, Norge och Belgien. De har inte hittat de här tjänsterna i sina hemländer. Så det är bara början än så länge.
Kontakta mig på matts@storytellers.se om du vill höra vad det kan vara för din organisation. Att fråga kostar ingenting.
Och varför inte fråga Mr Storyteller (jag brukar faktiskt kallas så vilket ibland gör mig lite generad) som faktiskt har 10 års erfarenhet av detta sätt att tänka, skörda och dramatisera.

%d bloggare gillar detta: