Jag gör en fantastisk resa

Jag fick frågan om det inte är fantastiskt roligt att bara få stå så där inför flera hundra människor och berätta om företag och organisationer. Jag svarade att det är fantastiskt roligt men att det speciella inte är att jag står där…


…mitt i centrum och får berätta något som uppskattas av dem som lyssnar.
Jag får väldigt mycket uppskattning och tycker att jag har ett väldigt viktigt och roligt uppdrag på den svenska arbetsmarknaden. Men mest fantastiskt är det för mina uppdragsgivare.
Det som är riktigt spännande och roligt är att det jag berättar om är samtiden på den svenska arbetsmarknaden. Alla folkgrupper, stammar eller tribes om man så vill, som jag ser, granskar, skördar och sen berättar om växer av denna process.
Alla fantastiska människor som ihärdigt och flitigt får det här samhället att fungera. Jag bara skördar deras berättelser och sätter storisarna i arbete.
Det är roligt. Människorna i och omkring företagen och organisationerna blir överraskade, stimulerade och glada. De skrattar, ryser, gråter och till och med jublar av att få höra sig själva beskrivas som hjältar och viktiga människor i ett varumärkes tjänst.
Ska jag vara riktigt högtidlig så kan jag säga att jag bidrar till deras framgång och det är den största tillfredsställelse jag får i mitt arbete med att skörda och sätta berättelser i arbete för att hjälpa mina uppdragsgivare till framgång.
Det är för mig oberipligt att det finns företag som INTE låter detta ske också hos dem. Allt finns ju där redan. Det handlar bara om att söka, skörda och sätta i arbete.
Jag å min sida får som kommersiell socialantropolog / folklivsforskare göra en spännande resa i den svenska marknadsdjungeln.