Botkyrka i framkant

Botkyrka har länge varit en framåt och rätt kaxig kommun. Man väntar inte och se hur andra väljer att göra utan går före och vågar. Kommunen som i årtusenden haft en befolkning med internationella kontakter ser även idag de 100 språken och olika kulturkompetenserna som en tillgång. I går presenterade jag…


…en mindre skörd Botkyrkaberättelser för informationschefen Kicki Morsing och en rad informatörer från olika förvaltningar.
Berättelserna har jag samlat genom att träffa Botkyrkaprofiler, läsa på, träffa informatörerna tidigare i våras och sammanställa en huvudberättelse och ett halvdussin underberättelser.
De har nu en rad berättelser om vad som är typiskt Botkyrkaaktigt. De är förstås valda utifrån den kommunikationsstrategi som Botkyrka har tagit fram och ska nu sättas i arbete för att kommunen ska synlig och nå framgång.
Mitt engagemang i Botkyrka började när socialchefen för flera år sedan förstod att hennes förvaltning kunde ha nytta av socialstories för att visa nyttan med socialtjänstens verksamhet uttryckt i storyformat. Där engagerade sig ett 20-tal socialproffs för att ge sina bilder av händelser som speglar socialt arbete i Botkyrka.