Kulturjournalist om Corporate Storytelling

Andreas Åberg skriver om Corporate Storytelling i Svenska Dagbladet. De båda ekonomer som skrivit boken Storytelling intervjuade mig, och många andra, grundligt för något år sedan och nu finns deras uppsats i bokformat hos Liber. ” På senare år har det blivit alltmer synligt hur berättandet används som ett helt annat redskap, nämligen i kommersiella syften”, skriver Åberg i sin understreckare i Svenska Dagbladet. Som vanligt fattas kulturjournalistinsikten att organisation också är just kultur och att narrativerna speglar denna. Detta skulle jag vilja se på svenska kultursidor i stället för att allvaret med Corporate Storytelling snurras bort det med svepande, lätt förminskande ord, om managementkonsulteri och marknadsföring. Herregud våra arbetsplatser är vår samtida kultur!

%d bloggare gillar detta: