Första H&M-butiken öppnade 1947

Det är nu drygt 60 år sedan den första Hennes & Mauritzbutiken öppnade. Det var i Västerås, Erling Persson var VD och nu står hans sonson Karl-Johan Persson snart redo att ta över ledningen, enligt tidningen Expressen.


Det finns många spännande berättelser om H&M-imperiet som gjort familjen till en av de rikare i världen. Hur tänkte de? Vilka avgörande tillfällen ledde till det som nu är? Vilka berättelser hoppas de kunna berätta om tio år?
Kanske något av detta kommer att berättas i storyduschen i Sickla om H&M vill presentera litet av sitt kulturkapital där. Några H&M-stories. Duschen sitter faktiskt i gallerian alldeles intill H&M-butiken.
Storyduschen som jag varit med att ta fram i Sickla placebrandar nu denna plats på jorden. Sen hoppas jag att affärsidkarna vill komma med och berätta om sina företagsberättelser.
Med nuvarande lyssnande har storyduschen i Sickla närmare 10.000 storyknappstryckare per månad. Ett spännande sätt att sprida berättelser och påverka snacket.

%d bloggare gillar detta: