Grant Thorntonberättelser

Sommaren 2008 höll jag i en stor skördefest hos Lindebergs Grant Thornton, numera omdöpt till Grant Thornton, helt enkelt. 700 medarbetare från 32 svenska kontor delade med sig av sitt berättarkapital. Grant Thornton ger råd och stöd i ekonomiska frågor arbetar med revision och redovisning och har fokus på ägarledda företag. Nu kommer deras årsredovisning och de har…


…valt att lägga in några berättelser i själva årsredovisningen vilket jag tycker är fräscht. Konstigt att inte alla gör det. Det är klart att medarbetare, ägare och andra intressenter gärna tar del av dessa berättelser hämtade från verkligheten.
Jag tycker absolut att man kan redovisa också delar av berättarkapitalet i den årliga redovisningen av sin organisation.
Så här lyder en Grant Thorntonberättelse:

En nyanställd medarbetare på Grant Thornton hade utan framgång försökt få till ett möte med en av de högsta cheferna, men almanackorna krockade gång på gång och den enda luckan i chefens kalender verkade finnas en kväll när den nyanställde konsulten befann sig utanför stan på en utbildning.
Den färske konsulten kontaktade då chefen för att få ihop pusslet och fick svaret:
– Jag kan komma ut till kursgården efter kontorstid så klarar vi av det där mötet. Du slipper bryta kursen och jag hinner med mina andra möten.
Det var då den nye medarbetaren förstod att snacket om Grant Thorntons platta organisation faktiskt stämde med verkligheten.”

%d bloggare gillar detta: