Skörd hos Sveaskog

I dag har jag träffat informationsfolk från Sveaskog. De har en personal- och utbildningskonferens och jag utgjorde en så kallad kompetenshöjande insats. Det går till så att…


…jag börjar med någon timmes inspirationföreläsning anpassad efter, i det här fallet, just Sveaskog. Jag ger exempel på hur andra har arbetet med stories och hur stories låter och varför andra valt att sätta just dessa exempel i arbete.
Sen bygger konceptet på att deltagarna själva, i grupper, efter mina anvisningar, söker berättelser ur sina minnen. Sen återsamlas vi och redovisar under mina processledning.
Detta är ett alldeles utmärkt sätt att prova på det hela och förstå kraften i berättarkapitalet. Jag har utvecklat det under de senaste 5 åren och det är ett helt säkert sätt att ha en trevlig och mycket nyttig halvdag tillsammans och få en första skörd av bara farten.
Nu har jag därför hört om hur Sveaskog var först att satsa på en skogsmaskin med hybridteknik. Jag har hört hur Sveaskog självklart, i samband med stormarna, visar TV hur en rotvälta blir en rotfälla, det vill säga när en vält gran vid skogsbruk slår igen sin rotvälta som en råttfälla något i värsta fall slår ihjäl en människa. Stormfälld skog är farlig om man inte kan hantera den.
Jag har hört om konflikten i Norrbotten då bybor ville stoppa en avverkning av gammal skog och när därför en av Sveaskogs chefer flyttade ut i skogen till demonstranterna och använde sig av diplomatiska metoder för att nå en lösning på konflikten.
Och mkt annat.
Trevligt och lärorikt och med en skörd som kan bearbetas och användas för att ladda Sveaskogs varumärke med emotionellt kapital.
Vill du ha en storyskörd och prova på i samband med en utbildningsdag eller kick off så kan du kontakta mig så ska jag berätta mera.

%d bloggare gillar detta: