Helande berättande

Inger Lise Oelrich är en eldsjäl när det gäller helande storytelling och om sagoberättande i socialt arbete. Nyligen var Inger Lise med och arrangerade en öppen konferens i Kulturhuset i Järna där bland annat Allison Cox från Seattle medverkade. Svenska Dagbladet hade en artikel om henne. Själv har jag arbetat med…


…socialstories i Botkyrka. Då handlar det inte om sagor som berättas i helande syfte utan om verkliga händelser i från socialtjänsten. Dessa berättelser visar meningen och kompetensen hos medarbetarna på socialförvaltningen Botkyrka.
Jag kommer om några veckor att visa några socialstories från Botkyrka här på bloggen.

Ett svar

  1. Låter som en intressant konferens om ett angeläget ämne. Men jag förstår inte varför Tinni Ernsjö Rappe
    ser en konflikt mellan muntliga berättelser och filmer. Båda sätten är utmärkta att förmedla berättelser på.

%d bloggare gillar detta: