Berättartema hos hjärtebarnen i Norge

I dag har jag som storyteller fått vara tillsammans med Föreningen för Hjärtsjuka Barn i Norge. Jag har under min föreläsning och min storyskörd bland dem visionerat om deras berättarkapital, som kanske är lika mycket värt som pengarna ( som förstås är nödvändiga ). Och i vilket sällskap jag var. Det var inte en power point när Ingebrigt Steen Jensen och prästen Per Anders Nordengen, och jag då, talade om berättelsens kraft…


En mamma till ett hjärtsjukt barn berättade att de för ett antal år sen skulle åka till Liseberg och att sonen, som var hjärtsjuk, ville göra allt. Kunde han det? De ringde till sjukhuset och de vetenskapliga experterna visste inte riktigt. Det fanns ingen forskning kring vad ett hjärtsjukt barn klarar på Liseberg
Pojken ville förstås prova allt och det gjorde han. Efteråt kontaktade han överläkaren och berättade att: Nu finns det forskning. Det går att vara ett hjärtsjukt barn från Norge och göra allt på Liseberg…

%d bloggare gillar detta: