Ett liv beskrivet med sex ord

Att samla ett liv eller en livssituation på sex ord är en gammal kul idé. Ernest Hemingway skrev en roman på sex ord: For sale: baby shoes, never worn. Själv skulle jag kunna beskriva mig som: Författare och fyrabarnspappa som skördar företagsberättelser eller Brinner för berättarkraft också på arbetsplatsen. Nu har


amerikanen Larry Smith skrivit en hel bästsäljande bok,” Not quite what I was planning: Six-words memoars by writers famous & obscure” med människors liv eller livssituationer samlade i sex ord. Den kom till efter att ha han fått in berättelser till sitt nätmagasin ”Smith Magazine”. Det läser jag i Expressen.
Att ha sin egen sexordsstory är ingen dum idé, det kan fungera som ett slags verbalt visitkort.
Kommunikatörer har länge talat om Elevator stories, Hissberättelser. En Elevator story är en berättelse som man kan ha redo som en del av en kommunikationsrepertoar för att säga något genomtänkt om sig själv eller sitt företag eller sin organisaton när man hamnar med någon i en hiss eller ett hastigt möte eller en mingelsituation
Sin Elevatorstory eller Six-words story kan alla människor reflektera över. Som storyteller talar jag ibland också om dessa paketeringar på mina utbildningar och seminarier.
Det är dessutom ett kul sätt att umgås.
Expressen ber just nu sina läsare att lämna in sina sexordsberättelser som sen ska bedömas av en jury.

%d bloggare gillar detta: