Företagskultur lika fin som annan

Vad är kultur? Ordet, som i sig, betyder odling brukar exempelvis handla om kulturstudier och om att…


…undersöka kulturella miljöer som byar eller folkslag. Eller att visa bilder eller visor som ska berätta något viktigt. Manus brukar skapas som ska ge underlag till yrkesmänniskor på en scen ska framföra ett budskap med idéer och innehåll som ska ge oss kulturkonsumenter perspektiv på livet. Det är därför s k kulturarbetare avlönas av det allmänna, av skattepengar.
Kultur smörjer alltså maskineriet, är det tänkt.
Här på storytellers.se är inställningen att den kultur som lever i de organisationer där dagens människor lever sina dagar är precis lika bra och viktig och fin som den kultur som studeras och beskrivs av kulturarbetare på kultursidor och i kulturprogram.
Företagskultur är med andra ord precis lika fin som en bykultur eller en bild- eller textkultur om människors upplevelser eller känslor. På sätt och vis kan också webbplatser och reklam ses som vilka konstverk som helst. Förr var det kungens kulturarbetare. Nu är det organisationernas.Kanske arbetar de idag på en kommunikationsbyrå,
Dagens antropologer och etnologer ska alltså kommersiellt gå in på Socialförvaltningar, Äldreboenden. På Saab, Volvo, Ikea, och till alla små och halvstora företag och organisationer. Där finns massor av spännade kulturer och viktiga berättelser att studera. Där finns folklore att sätta i arbete för gruppens och varumärkets framgång.
Dessa organisationsberättelser kan sättas i arbete för organisationens bästa och för dess överlevnad.
Det är det den här webbplatsen / bloggen envist handlar om.

%d bloggare gillar detta: