De slapp grilla i regn

Jag har arbetat en del med SMHI. På SMHI vill man gärna visa att man bidrar till samhällsnyttan både i stort och smått. Då kan en sån här story vara ett bra minimalistiskt exempel:


Det händer ganska ofta att folk ringer till SMHI när de är osäkra på vädret. De vill då ha så exakta och detaljerade uppgifter som möjligt så att de kan planera sin dag på bästa sätt.
Det var därför inte speciellt konstigt när en grupp vuxna och barn ringde till SMHI från Barnens ö i Stockholms skärgård en sommardag. Det hade regnat i stort sett hela dagen och nu undrade de om de över huvudtaget skulle kunna grilla den dagen utan att bli dyngsura.
SMHI-kvinnan, som svarade, bad dem vänta ett ögonblick. Hon gick in på väderradarn för att se vad som var på gång vädermässigt just ute vid Barnens ö. Sen tog hon luren:
– Ni får vänta i 20 minuter, sa hon. Sen har ni ett uppehåll som pågår i 25 minuter. Då kan ni grilla.
Gänget på Barnens ö tackade så mycket för den exakta upplysningen och började genast förbereda korvgrillningen. Glöden var klar. Regnet upphörde. Och de lyckades grilla under de 25 minuter som det var uppehåll innan regnet, precis som SMHI sagt, kom igen.
Några dagar senare ringde gänget till SMHI och tackade för den exakta och perfekt inprickade prognosen. De var väldigt glada – och imponerade.

%d bloggare gillar detta: