Stories som färskvara

När man har haft en storyskörd i en organisation så finns det kanske ett dussin…


…berättelser som alla har känner igen efter ett seminarium. Rubrikerna på dessa muntligt framförda berättelser har jag då skrivit på tavlor och blädderblock och vi är överens vilka som är de bästa och som kan göra ett viktigt jobb för varumärket, organisationen och affärerna.
Sen brukar jag i efterhand ta några av storisarna och snygga till dem rent dramaturgiskt och kanske sätta scenen lite tydligare. De andra berättelserna minns alla dagen efter och nästa dag. Kanske om en vecka. Men sen klingar de av.
Därför är det viktigt att man noga tar hand om skörden så att det hela inte bara stannar vid en happening skördedagen. Åtminstone om man strävar efter att skaffa en storyrepertoar som ska göra nytta.
Stories är en med andra ord en färskvara och de behöver därför en efterbehandling för att leva vidare.

%d bloggare gillar detta: