Healing story

Inger Lise Oelrich brinner för helande berättande. Hon arbetar inom Alba, en förening i Järna som ägnar sig åt och utbildar inom läkande berättande.


I Järna talar man mycket om Storytelling som väg till fred och försoning. Inspirerade bland annat av vad som hänt efter apartheid i Sydafrika och den försoningsprocessen talar de också om andra försoningsprocesser som var och en av oss kan behöva.
När Nancy Mellon från USA var där talade hon bl a om hur sagospråk stärker immunförsvaret och organens liv. Inger Lise betonar det talade ordet som uttryck för den inre/hela människan och hur detta påverkar det sociala livet.
Kring dessa helande perspektiv och kring fred och försoning finns många kurser i Järna.
Jag personligen rör mig som Corporate Storyteller på många håll i arbetslivet och märker ofta den terapetiska kraft som ibland visar sig när berättelserna kommer. Men jag är ingen terapeut eller själavårdare.
Är det just de helande terapeutiska sociala processerna man söker så kan det vara ett tips att titta in på Albas hemsida.

%d bloggare gillar detta: