Storytellerträff i Umeå

I går höll jag seminarium för över 100 storyintresserade turistmänniskor, marknadsförare och studenter i Umeå. Det var en…


…härlig dag som andades stark optimism och framtid trots att UME&Co ( uttalas ume – å- company ) http://visitumea.se stänger ned för att mål 1- pengarna är slut. Under några år har UME&Co samlat turistföretagare i Umeå och de närmaste kranskommunerna i ett projekt som bland annat hade visionen att visa att de inte är konkurrenter utan kollegor, att de har nytta av varandra.
Trots att entreprenörerna är framgångrika i sina verksamheter finns det mycket mer de kan göra på storyfronten. Man talar ofta om prestanda och erbjudande men alltför sällan om de egna och kundernas viktigaste berättelser.
Corporate Stories kan ytterligare förfina dessa spännande företags rekrytering, marknadsföring och utveckling av företagskulturen. Det var ett av mina budskap.