Tydlig poäng det viktiga

Fråga:
Måste berättelserna alltid associeras till den person som ursprungligen kom med berättelsen? Kanske finns det individer i organisationen som inte vill se sina namn eller ansikten varken på webb eller trycksaker.
Svar:
Nej då. Det är inte det som är det viktiga i varje läge. Vissa berättelser är förstås…


…personberättelser där det är en poäng men namn och ansikte. Men oftast är det så att en person lånar ut sin story till varumärket. Däremot är det en verklig styrka i att det man säger faktiskt stämmer, att det kommer från verkligheten, att det har hänt. Det är där trovärdigheten ligger i Corporate Storytelling.
Man vill ju gärna att en story ska sprida sig och leva. Är det då för många fakta kring namn, datum, siffror och sånt så blir det svårare att ge berättelsen vingar eftersom folk inte kan lära sig allt sånt.
En enkel berättelse med tydlig poäng rekommenderas alltså. Namn och nummer är mindre viktigt.

%d bloggare gillar detta: