I finansvärlden

I morgon åker jag till Österrike där jag deltar ett par dagar i Föreningssparbankens finanssymposium. Ett 40-tal finanschefer och börs-vd:ar ska lyssna till och reflektera över…


…bland annat globaliseringen. Noreena Hertz kommer. Hon är professor vid Cambridge University och en av världens ledande globaliseringsexperter. Hon har skrivit uppmärksammade globaliseringsböcker och är kritiskt engagerad i företagens roll i globaliseringen. Hon ska konfrontera Hugo Fromlet och det övriga finansfolket på symposiet.
Stina Dabrowski ska berätta om sina internationella erfarenheter liksom psykologen Manuel Knight som har ett förflutet i amerikanska Special Forces. Föreningssparbankens VD och koncernchef Jan Lidén ska förstås tala. Ian Pearson är futurologist och talar om framtidsscenarier. Saab Technologies VD och koncernchef Åker Svensson kommer också att tala.
Själv ska jag filosofera över det kapital som kanske inte diskuteras varje dag på finanssymposier, nämligen berättarkapitalet. Det finns ju faktiskt i alla organisationer.
Det narrativa kapitalet är ett kapital som man kan låta arbeta för att bygga kultur, locka medarbetare och skicka mervärden med varor och tjänster. Eller så kan man gömma det i madrassen till ingen nytta.

%d bloggare gillar detta: