Storytelling på Thomson Fakta

I går höll jag ett seminarium på Thomson Fakta. Jag redovisade först läget på Corporate Storytellingfronten (CS) och vi diskuterade sen bland annat hur CS ska kunna synliggöras för Humans Resourcefolket (HR).


Thomson Fakta ingår i The Thomson Corporation som finns på New Yorkbörsen och som är en ledande leverantör av integrerade informationslösningar. I Sverige växer Thomson Fakta stadigt och arrangerar bland annat konferenser och seminarier och kommunicerar via webb och böcker av olika slag.
På juridiksidan har man exempelvis utmanat Norstedts gamla Svea Rikes Lag genom att ge ut en färgglad alternativlagbok – Sveriges Lagar – i 2000-talsnitt. Det är samma lagar men de presenteras inom färggranna pärmar och med en annan systematik än i den gamla Norstedtsvarianten.
Att HR på allvar borde använda CS på olika sätt är självklart för mig. Jag har själv i flera år föreläst för HR-studenterna på Stockholms Universitet och jag har haft flera uppdrag där HR-ansvariga varit beställare.
Det är nu bara en tidsfråga innan de som ansvarar för humankapitalet också allmänt börjar tala om Corporate Storytelling och berättarkapitalet.
CS för HR.

%d bloggare gillar detta: