Kan alla storytella?

Fråga:
Jag arbetar för ett politiskt parti och undrar om man kan hålla på med Corporate Storytelling där också? Eller gäller det bara företag?


Svar:
Det är självklart att alla kan storytella. Berättelser finns överallt i alla mänskliga sammanhang. Det handlar om mänsklig kultur. Inom politiken så blir det förmodligen så att det handlar mer om berättelsen bakom idén och den politiska ståndpunkten så att säga. Eller kanske det dagliga politiska arbetet.
Om ett parti eller någon annan idéburen organisation har tagit ställning i en politisk fråga så finns det en story bakom varför man tänker och tycker som man gör. Den berättelsen kan man då leta efter och förpacka dramaturgiskt. Och förstås använda strategiskt i sitt politiska arbete.
Man ska veta vad man söker och man ska förpacka sin story på ett professionellt sätt. Själva förpackningen, precis som förmågan att veta vad man letar efter och var man letar, är konsten i Corporate Storytelling.

%d bloggare gillar detta: